DÜNYA
Yayınlanma : 16 Nisan 2026 06:07
Düzenleme : 16 Nisan 2026 06:07

ABD, Küba'ya saldırı hazırlıklarına başladı

ABD, Küba'ya saldırı hazırlıklarına başladı
ABD, Donald Trump'ın emriyle Küba'ya yönelik saldırı hazırlıklarına başladığını duyurdu. Küba, olası bir saldırıya karşı sert tepki vereceğini belirtti.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Küba'ya yönelik saldırı hazırlıkları başladı.

KÜBA GÜNDEMDE

Trump, sık sık yaptığı işgal tehditleriyle, "Yakında düşecek" ifadesini kullanarak Küba'yı gündemde tutmaya devam ediyor. ABD, İran ile ateşkes müzakerelerini sürdürürken, yeni hedefi olan Küba'ya karşı saldırı hazırlıkları ise sessiz bir şekilde ilerliyor. USA Today gazetesine konuşan kaynaklar, Trump'ın emri doğrultusunda bu hazırlıkların başladığını bildirdi.

GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI

ABD'li ve Kübalı yetkililer, saldırı hazırlıkları ile ilgili görüşmelerin henüz sonuç vermediğini ifade etti. Daha önce Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere, "İran ile işimiz bittiğinde Küba'ya uğrayacağız" demişti. Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ise, ABD'nin askeri bir saldırı başlatması durumunda "ölümü göze alarak" karşılık vereceklerini açıkladı. Küba, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kaçırıldığı operasyonun ardından ABD'nin petrol ambargosunun daha da ağırlaşmasıyla birlikte ciddi bir enerji krizi yaşıyor. Ülkede ulusal elektrik şebekesi çökmüş durumda ve 10 milyon kişi karanlıkta kalmış durumda. Bu kriz, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.