İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir


Genel Sekreter ve DEK Başkanı, Türk Konseyi'nin 31 Mart'ta gerçekleştirilmesi planlanan Gayri Resmi Zirvesi ve Türkistan şehrinin Türk dünyasının manevi başkenti ilan edilmesi kararının yanı sıra, 2021 sonbaharında İstanbul'da yapılacak olan Türk Konseyi 8. Zirvesi hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Genel Sekreter Amreyev, Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenecek olan Dördüncü Dünya Göçebe Oyunlarının organizasyonuna aktif katılımından dolayı DEK Başkanına şükranlarını sunarak, oyunların Türk dünyasının kültürel mirasının dünyaya tanıtılmasına katkı sağlamak bakımından taşıdığı önemi vurguladı.

Türk Konseyi Sekreteryasının çalışmalarının somut sonuçlarına dikkat çeken DEK Başkanı Bilal Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki dayanışmaya ve ilişkilerin derinleşmesine Türk Konseyi’nin katkılarının oldukça yoğun olduğunu belirtti.

DEK'in Dünya Göçebe Oyunlarının organizasyonunda Sekreterya ile yakın işbirliği içinde olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunlarının Teşkilatın uluslararası arenadaki görünürlüğünü artıracağına olan inancını dile getirdi.

Toplantıda taraflar, ortak işbirliği fırsatları, bölgesel ve uluslararası gündemdeki önemli gelişmeler, İstanbul'da yapılacak Zirvenin hazırlıklarının yanı sıra, çeşitli etkinlikler ve projeler düzenleyerek gençlik ve spor alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi gibi konularda da görüş alış verişinde bulundular.