Özbekistan ve Türkiye cumhurbaşkanları bir telefon görüşmesinde ortak projelerin uygulanmasını tartıştılar ve tercihli ticaret Anlaşması'nın erken hazırlanması ve kabulü için görüşme yaptılar

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Taraflar, ikili ve bölgesel gündemin güncel konularını tartıştılar.

Başkanlar ticaret, sanayi, enerji, altyapı, ulaştırma, tarım, eğitim, kültür ve insani değişim programları alanlarında öncelikli ortak projelerin uygulanmasına ilişkin programı gözden geçirdiler.

Tercihli Ticaret Anlaşmasının erken hazırlanması ve kabulü dahil olmak üzere karşılıklı ticaret ve yatırımın büyümesi için elverişli koşullar yaratmanın önemini belirtmişlerdir.

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

Devlet başkanları ayrıca eğitim, sinemacılık, kültür ve turizm alanlarında bir dizi önemli projenin uygulanmasının önemini vurgulamışlar.

Ayrıca liderler, Ekonomik İşbirliği Örgütü zirvesi hazırlıkları da dahil olmak üzere ikili ve çok taraflı zirve ve üst düzey toplantıların takvimi ile ilgili de, konuşmuşlar.

Haberhergün