Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest

"Miçotakis meydan okudu. Sen meydan okuduktan sonra biz nasıl bir araya gelelim? Önce haddini bil. Masayı tekmeledin. Miçotakis güvendiğin dağlara kar yağdı. Sana hiçbirinden fayda gelmez. Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben buradan Miçotakis’e bir şey daha hatırlatmak isterim, sen bazı dağlara güveniyorsun, o güvendiğin dağlara kar yağdı. Hiçbirinden sana fayda gelmez. Ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, yola da böyle devam ederiz. Onun için çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın” dedi.
TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, konuşmasının sonunda Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e de “Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın” ifadeleriyle cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya, salgın tehdidinin ve tedbirlerinin yol açtığı çok ağır sonuçlarla yüzleşiyor. Türkiye olarak biz, hem sağlık altyapımızın ve sistemimizin gücü hem aldığımız ekonomik ve sosyal tedbirler sayesinde hamdolsun bu süreci nispeten daha az hasarla atlatıyoruz. Özellikle batılı ülkeler salgınla baş etmekte zorlanırken, biz salgın sonrası dönemin hazırlıklarına başladık. Elbette faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız başta olmak üzere, salgından olumsuz etkilenen her vatandaşımızın sıkıntısını biliyor, meselesini yakından takip ediyoruz. Bu sıkıntıların çözümü için sürekli yeni destek programları geliştiriyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkânlarını harekete geçirdik. Pek çok ülke ciddi güvenlik zafiyetleri yaşarken, bizim polisimiz, bekçimiz, jandarmamız, onlarla birlikte öğretmenimiz, imamımız gerektiğinde vatandaşımızın evine kadar giderek ona yardımcı oluyor” diye konuştu.
Sadece sosyal koruma kalkanı kapsamında vatandaşlara ve çalışanlara verilen desteklerin 51 milyar lirayı geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Her kesimden insanımıza destek olmak için doğrudan veya dolaylı olarak yüzlerce milyar liralık kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Bizim şuanda hazinemiz hamdolsun tamamen esnafımızın ve milletimizin emrindedir. Bay Kemal bunları takip edemiyorsa ben ne yapayım. Ama biz kasamızdan çıkanı biliyoruz. Nereye ne verdiğimizi iyi biliyoruz. Bunları yaparken, yatırım programımızda yer alan projeleri de ihmal etmiyoruz. Dünyada adeta yaprak kıpırdamazken, biz ülkemizin geleceği bakımından hayati öneme sahip projelerdeki gelişmeleri bizzat takip ediyor, tamamlananların açılışını gerçekleştiriyoruz. Sağlıkta, sadece şu salgın döneminde hizmete açtığımız hastaneler bile pek çok ülkenin toplam kapasitesini aşıyor. Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşım ve enerjide geldiğimiz seviyeyi izan ve vicdan sahibi herkes takdir ediyor” şeklinde konuştu.