Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

   Fakat bakanın aşı olduğuna inanmayan internet kullanıcıları, ülkede gündem oluşturmuş ve 1 Nisan'da Kırgızıstan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Bakhtiyar Şakirov'un ölümü bu güvensizliği tekrar gündeme getirmişti.
    Bütün bunların üzerine Sağlık bakanlığı eski sözcüsü Elena Bayalinova, sosyal medya sayfasında Şakirov'un koronavirüse karşı aşılanarak öldüğünü yazınca ülkede kargaşa büyüdü. 
  İnternet kullanıcılarının yorumları ve şüphelerinin artması üzerine, Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanı Alimkadir Beishenaliev, konu ile alakalı olarak açıklama yaptı.
Beishenaliev açıklamasında;
   “Aşı olmaktan korkmuyordum ve kullanıcıların şüpheleri asılsız. Mesleğim cerrahlık. Aşı olduğuma çocuklarımın üzerine  yemin ederim. Medyaya gösteriyorum, antikorlar sıfırdı. Kimseyi aldatmadım, kaçmadım. Ben bunu söylüyorum. Korkarsam ya da kaçarsam, milletvekillerimi bir iş gezisine gönderirim. Sadece bu da değil, yardımcılarım dahil 30 sağlık çalışanı aşı oldu. İnternet kullanıcıları yazmaya devam ediyor. Aşı olduğumda tüm gazeteciler bunu haber yaptı ve canlı olarak gösterdi ”ifadelerine yer verdi.

Haberhergun