Milletvekiller Sadet Karabalut’nun hazırladığı önergede, Artsakh’ta (Dağlık Karabağ) şiddetin kullanılmasından sorumlu olan Türkiye ve Azerbaycan’lı üst düzey yetkililere kişisel yaptırımların uygulanması önerildi.

Konuya değinen Ermenistan’ın Hollanda büyükelçisi Tigran Balayan, Avrupa Birliği’nin, saldırılara katıldığı için Türkiye’ye karşı geniş silah embargosu uyguladığını bildirdi.

İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir


Mmilletvekililer Joel Voordewind ile Martin van Helvert’in önerdiği karar tasarısında ise Azerbaycan’ın saldırılarıdan ve Türkiye tarafından Suriye’li teröristlerin Dağlık Karabağ’a sevk edildiğinden dolayı Aliyev’e ve aile fertlerine, ayrıca bu saldırılarda kilit rol oynayan diğer isimlere karşı kişisel yaptırımlar uygulama çağrısı yapıldı. Dağlık Karabağ’da geniş çaplı savaş suçlarının işlendiğine dikkat çeken milletvekililer, “Genocide Watch”ın, bölgede gözardı edilen bir soykırımın devam ettiğini kaydettiğini de vurguladı.

Önerilen karar tasarılarından bir başkasında ise, çok taraflı bir araştırma yapma ve ateşkes denetimine tarafsız AGİT Minsk Grubu’nun katılımını sağlama çağrısı yapıldı.