Azerbaycan ile girdiği savaşta tarihi bir hezimete uğrayarak Dağlık Karabağ'dan çekilmek zorunda kalan Ermenistan'ın uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önünü açacak, sivil yerleşim yerlerini vurduğuna dair 11 saldırı belgelendi.
27 Eylül'de başlayan saldırılar sonrasında 44 gün süren savaşta Azerbaycan ordusu tarafından tarihi yenilgiye uğratılarak Dağlık Karabağ'dan çekilmek zorunda kalan Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları da belgelendi.

İnsan Hakları İzleme ÖrgütüErmenistan ordusuna bağlı birliklerin Ağdam, Barda, Fizuli, Gence, Goranboy, Naftalan ve Tatar'daki şehir, kasaba ve köylere yaptığı saldırıları araştırdı.

FÜZE VE TOP MERMİLERİ İLE YERLEŞİM YERLERİNİ VURDULAR

Kasım ayında Azerbaycan'da saha araştırması yapan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin balistik füzeler, güdümsüz topçu füzeleri ve büyük kalibreli top mermileri ile yerleşim yerlerini vurduğuna ilişkin 11 saldırıyı belgeledi.

ASKERİ ALANLAR DEĞİL SİVİLLER HEDEF ALINDI

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

Yapılan incelemelerde söz konusu saldırıların en az dördünde Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından atılan bombaların açık askeri hedeflerin bulunmadığı alanlarda sivil yerleşim yerlerini vurduğu ve bu alanlarda çok sayıda sivilin şehit olduğu belirtildi.