Rus muhalif Aleksey Navalnıy, Kur’an-ı Kerim talebinin reddedilmesi gerekçesiyle Rusya’da bulunduğu hapishane yönetimini mahkemeye verdiğini duyurdu. Navalnıy, “Müslüman olmayan Rus siyasetçiler arasında Kur’an-ı Kerim’i en iyi bilen kişi olmaya karar verdim” dedi.

Rus muhalif Aleksey Navalnıy adına açılan sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, hapishanede geçirdiği zaman zarfında kendini geliştirebilmek için çeşitli hedefler koyduğunu belirtti. Navalnıy, bu hedeflerinden birinin de Kur’an-ı Kerim’i ve Hazreti Muhammed’i derinden anlamak olduğunu duyurdu. Navalnıy, “Ancak, bana Kur’an-ı Kerim vermiyorlar. Bu son derece sinir bozucu.” dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini Putin kazandı! Rusya Devlet Başkanlığı seçimini Putin kazandı!

“RUS SİYASETÇİLER ARASINDA KURAN’I EN İYİ BİLEN KİŞİ OLMAYA KARAR VERDİM”

Etrafında herkesin İslam’ı ve Müslümanları konuştuğunu ifade eden Navalnıy, “Elbette bunların yüzde 99’u ne hakkında konuştuğunu bilmiyor. Ben de Müslüman olmayan Rus siyasetçiler arasında Kur’an-ı Kerim’i en iyi bilen olmaya karar verdim. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’i incelemenin bir Hristiyan olarak gelişimime de katkı sunacağını fark ettim.” diye konuştu.

NAVALNIY: HAPİSHANE YÖNETİMİNİ MAHKEMEYE VERDİM

Navalnıy, hapishaneye gelirken çok sayıda kitap getirdiğini ve tümünün “aşırılık” denetiminden geçtiğini aktararak şunları söyledi:
“Bu denetimler 3 ay sürüyor. Kur’an-ı Kerim’i de aşırılıkçılık denetiminden geçirmek aptalca ve yasa dışı. Bu yüzden hapishane yönetimini mahkemeye verdim. Daha ne kadar sabredebilirim? Kur’an-ı Kerim’i de okumak yasak mı? Kitaplar her şeyimizdir ve eğer kitap okumak için de mahkemeye gideceksem, giderim.”