Hamas’tan ateşkes açıklaması: İsrail reddetti Hamas’tan ateşkes açıklaması: İsrail reddetti

Peru Başbakanı Alberto Otarola, hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında görevinden istifa ettiğini açıkladı. Otarola, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte ile yaptığı görüşmenin ardından bu kararı aldığını belirtti.

Otarola, yolsuzluk iddialarıyla ilgili suçlamaları kabul etmeyerek, "Hayatım ve profesyonel kariyerim boyunca ahlakı, etiği ve hukukun üstünlüğüne daima inandım" dedi. Suçlamaların ardında eski Cumhurbaşkanı Martin Vizcarra'nın olduğunu iddia eden Otarola, "Hükümeti rahatlatmak için bu kararı aldım. Tüm soruşturmalara açığım ve bütün bunların arkasında Bay Martin Vizcarra'nın olduğundan hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Savcılığın, Otarola'nın eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesine ait ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma, başbakanın istifasına neden oldu. Otarola'nın, devletle yapılan usulsüz bir sözleşmede eski iş ortağına kolaylık sağlamakla suçlandığı belirtiliyor. Hükümet, bu adımıyla yolsuzlukla mücadelede kararlılığını gösterirken, politik arenada da çalkantılar yaşanması bekleniyor.