İsrail’in soykırım uyguladığı Gazze’de ateşkesin sağlanması için akşam saatlerinde tarafların bir araya geldiği görüşmede şimdilik bir sonuç çıkmadı Gazze’de ateşkesin sağlanması için Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya gelen terörist İsrail’in temsilcileri ile Filistin halkının meşru temsilcisi Hamas’ın görüşmelerinde bu gecelik ateşkes kararı çıkmadı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen İsrail ile Hamas'ın arasında yapılan müzakerelerden sonuç çıkmadı. Tarafların yarın yeniden masaya oturarak görüşmelere devam edeceği açıklandı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken, ateşkes için müzakereler devam ediyor.

Bu kapsamda gözler Kahire'de...

Hamas yetkilileri, ateşkes için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti. Her iki taraftan da üst düzey yetkililer, burada ateşkes için masaya oturdu. Görüşmelere ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Direktörü William Burns'ün de katıldı.

FARKLI SONUÇLAR BEKLENİYORDU

Bölgede olayları takip eden meslektaşlarımızdan alıdığımız bilgilere toplantının yarın devam devam edileceği öğrenildi. Toplantıyı takip eden bir Mısırlı isminin açıklanmaması koşuluyla, paylaştığı bilgilere göre en azından ilk kez Hamas ve İsrail’in bir çok konuda zıtlaşmadığı görüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan da görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Hamdan, amacın 'tam bir ateşkes' ve 'İsrail'in Gazze'den geri çekilmesi' olduğunu söyledi.

Hamas: "Saldırıları sona erdirmeyen ateşkesi kabul etmeyeceğiz"

Ancak görüşmeden sonuç çıkmadı.

Putin'den "İstanbul anlaşması" vurgusu Putin'den "İstanbul anlaşması" vurgusu

Görüşme sonrası Hamas'tan yapılan açıklamada "Gazze'de saldırıları sona erdirmeyen ateşkesi kabul etmeyeceğiz" denildi. Taraflar, yarın yeniden bir araya gelecek.

Masadan ‘şimdilik’ ateşkes çıkmadı