Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Uygur Akademisi’nde geçen hafta cumartesi günü yeni yönetim kurulu belirlendi. Akademi başkanlığını Prof. Dr. Alimcan İnayet’ten devralan yeni başkan Dr. Ferhat Kurban Tanrıdağlı, Uygur Akademisi Vakfı bünyesinde Kaşgarlı Mahmut’un adını taşıyan bir vakıf üniversitesi kurma hedefiyle çalışacaklarını duyurdu.

Uygur Akademisi Vakfı, 19 Haziran 2021 tarihinde yeni başkan ve yönetimini seçti. Yeni başkan Dr. Ferhat Kurban Tanrıdağlı, vakıf bünyesinde bir vakıf üniversitesi kurma hedefiyle çalışacaklarını ifade etti. Daha önce Uygur Akademisi Genel Sekreteri görevini yürüten Dr. Tanrıdağlı, uzun bir süredir bir çok mecrada Çin’in baskıcı politikalarını ve insan hakları ihlallerini dile getiriyordu.

Uygur Akademisi, geçen ay vakıf statüsü aldı. Bu yüzden kongre, Uygur Akademisi Vakfı adıyla yapılmış ilk kongre olma özelliğini de taşıyor. Vakfın mütevelli heyet başkanlığını, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alimcan İnayet yapacak. Tanrıdağlı, kongrede Kaşgarlı Mahmut İhtisas Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurma hedefiyle çalışacaklarını duyurdu.