İngiltere Kraliyet Ailesi, son zamanlarda peş peşe açıklanan kanser teşhisleriyle sarsıldı. Ancak, bu zor zamanlarda Kral III. Charles'ın gelini Kate Middleton'a verdiği tarihi bir kraliyet ünvanıyla dikkat çekti.

Galler Prensesi'ni Onursal Liyakat Nişanı'nın Kraliyet Mensubu olarak ataması, kraliyet uzmanları tarafından olağanüstü bir olay olarak değerlendirildi. Daha önceki kral ve kraliçelerin aileye dışarıdan katılan bir üyeye bu tarz bir nişan vermediği belirtiliyor.

Bu nişan, ilk olarak 1917 yılında Kral V. George tarafından takdim edilmiş ve sanat, bilim, tıp ve kamu hizmeti alanlarındaki başarıları ödüllendirmek için veriliyor. Kraliyet uzmanlarına göre, bu nişan aynı zamanda en seçkin kraliyet ünvanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Kararda belirtilene göre, bu nişanın şu anda aralarında Elton John, Paul McCartney ve J.K. Rowling'in de bulunduğu 65 üyesi bulunuyor. Yeni onur listesi, Buckingham Sarayı tarafından İngiltere'de Aziz George Günü olarak da bilinen 23 Nisan Salı günü açıklandı.

Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek! Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek!

Aynı törende, Windsor Kalesi'ndeki Aziz George Şapeli'nde gerçekleşen, Kral Charles'ın en büyük oğlu Prens William'ı da 'En Saygıdeğer Bath Nişanı'nın Büyük Lideri' olarak atadığı ortaya çıktı.

Kral Charles'ın aynı nişanı 1974-2022 yılları arasında Galler Prensi olduğu dönemde de taşıdığı belirtiliyor. Törende, kralın eşi Kraliçe Camilla da Britanya İmparatorluğu'nun En Mükemmel Nişanı'nın Büyük Lideri ve Büyük Haç Şövalyesi olarak atandı. Bu görev daha önce 1953'ten 2021'e kadar kralın babası Prens Philip tarafından yürütülmüştü.

Kate Middleton'a verilen bu kraliyet unvanı, 75 yaşındaki Kral Charles'ın gelinine olan desteğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Hem hükümdar hem de prensesin son birkaç aydır kanserle mücadele ettiği biliniyor. Kral, 2023 yılında Kenya'ya yaptığı devlet ziyareti sırasında, büyük oğlu William'ın 2010 yılında Middleton'a nasıl evlenme teklif ettiğini anlatmış ve bu duygusal konuşmasında ona “sevgili gelinim” diye hitap etmişti.

Kate Middleton'ın kayınpederi Charles'la olan ilişkisi de oldukça sıcak. İkili halka açık etkinlikler sırasında sık sık sarılıp öpüşüyor hatta Kate Middleton sık sık yaptığı şakalarla Charles'ı gülme krizine bile sokuyor.

Kraliyet uzmanı yazar Sally Bedell Smith, kral ve prensesin kanser teşhisi nedeniyle artık başka bir ortak bağa sahip olduklarını belirterek, “Bu ortak noktaları var ve onları sadece daha da yakınlaştırabilir” dedi. Smith, “Bu her ikisi için de bir güvence ve teselli kaynağı” şeklinde ifade etti.