İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, eşi Begona Gomez hakkındaki iddialar nedeniyle görevinin geleceğini değerlendiriyor. Aşırı sağcı sempatizanı "Temiz Eller" adlı sendikanın suç duyurusunun ardından, eşi Begona Gomez'in iş dünyasına etki ettiği ve yolsuzlukla suçlandığı iddiaları gündeme geldi. Bu gelişmelerin ardından Sanchez, görevinde kalıp kalmamayı düşünmek için kamuya açık tüm siyasi gündemini bir süreliğine iptal ettiğini duyurdu.

Sanchez, kişisel Twitter hesabından yayınladığı dört sayfalık açıklamada, muhalefet partilerini ve medyayı, gerçeklerden uzaklaşmak, seçim sonuçlarını kabul etmemek ve kendisine ve ekibine sürekli iftira atmakla suçladı. Sanchez, "Hükümetin başında devam mı etmeliyim, yoksa bu yüksek onurdan mı vazgeçmeliyim? Buna değer mi, sorusunu acilen yanıtlamam gerekiyor" diyerek görevinden ayrılma olasılığını dile getirdi.

Sanchez, 29 Nisan'da kamuoyunu kararını açıklayacak bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti. Öte yandan, siyasi sorumluluğunun farkında olduğunu ve ülkesini ileriye taşımak istediğini vurguladı.

Amerikan Kongresinde rüşvet skandalı Amerikan Kongresinde rüşvet skandalı

Eşi Begona Gomez hakkındaki suçlamalara rağmen, Sanchez, ülkesindeki yargıya güvendiğini ifade etti. Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) lideri olan Sanchez, üç dönemdir başbakanlık görevini yürütüyor. Temiz Eller sendikası, Gomez hakkında yaptığı suç duyurusunda, eşinin başbakan olmasından dolayı nüfuzunu kullanarak iş çevrelerine etki ettiğini ve yolsuzluklara karıştığını iddia etmişti.