Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursa'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, sığınmacı sorununa değindi. Özdağ, Peygamber efendimizin hadis-i şerifine atıfla, "Uzayan misafirlik, ev sahibine zulüm olur" diyerek, Türkiye'deki sığınmacı misafirliklerinin artık bir zulüm haline geldiğini ifade etti.

Konuşmasında sığınmacıların ticaret yapmak amacıyla gelmediğini, savaştan kaçtıklarını ve asıl amaçlarının geri dönüşleri olduğunu belirten Özdağ, "Türkiye dünyanın lunaparkı değildir. Türkiye, Türk milletinin vatanıdır" dedi.

Özdağ, sığınmacı iş yerlerinin yüzde 80'inin ruhsatsız olduğunu belirterek, "Sizleri misafir ettik. Size bir düşmanlığımız yok. Türkiye'nin dostları olarak memleketinize geri dönmenizi istiyoruz. Türkiye'ye turist olarak gelin. Biz de sizi ülkenizde turist olarak ziyaret edelim" diye konuştu.

Zafer Partisi'nin belediyeleri tarafından sığınmacılar için cazibe merkezi olmaktan çıkartılacağını belirten Özdağ, belediye hizmetlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herkese turist tarifesi uygulanacağını vurguladı. Ayrıca, sığınmacılar nedeniyle vatandaşların güven içinde geç saatlerde dolaşamadığını ifade eden Özdağ, Zafer Partisi'nin yönetimindeki şehirlerde kadınların istedikleri saatte huzurla yürüyeceğini söyledi.