Yemen'de etkisini sürdüren çatışma ortamında, Husiler, ABD ve İngiltere'nin, başkent Sana'nın yanı sıra Zemar, Hacce ve El-Beyda kentlerine düzenlediği saldırıyı duyurdu. Husi yanlısı El-Mesire televizyon kanalının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere'nin söz konusu kentlere saldırdığı belirtildi.

Ensarullah isimli haber sitesine göre ise ABD ile İngiltere, Taiz kentindeki Hayfan ve El-Berah bölgelerine 11 hava saldırısı düzenledi. Sana'daki saldırıların En-Nehdeyn ve Attan bölgelerine yoğunlaştığı kaydedildi.

Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar

Saldırıların sonuçlarına dair henüz bilgi verilmezken, ABD ve İngiltere'den resmi bir açıklama gelmedi. Husiler daha önce, Hudeyde kentine bağlı el-Luhayya ve Dureyhimi beldelerine yönelik saldırıları duyurmuştu.

Öte yandan, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'den Kızıldeniz'e fırlatılmaya hazırlanan 6 Husi gemisavar füzesinin imha edildiğini duyurdu. CENTCOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırının seyrüsefer özgürlüğünün korunması ve uluslararası suların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.