Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı'nın adayı olan Turgut Altınok, katıldığı canlı yayında mal varlığı konusundaki sorulara açıklık getirdi. 

Altınok, 94 yılında aday olduğunda gazetenin "Ankara'nın en zengin belediye başkanı" manşetiyle anıldığını belirtti. Mal varlığının Allah'a ait olduğunu ve kendilerinin emanetçi olduklarını vurgulayan Altınok, "Mal varlığımı açıklayacağım. Kendim istediğim zaman açıklayacağım" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından Altınok, bu konuda yapılan beklentilere yanıt verirken, belediye başkanlığı görevine gelmeden önceki mal varlığının halka açık olduğunu belirtti. Kendi belediye başkanlığı döneminde ise kayıp yaşanmadığını ve kişisel kullanımına ait aracını belediye önünde park ettiğini ifade etti.

Erdoğan, oturma düzeni ile Özgür Özel'e mesaj mı verdi? Erdoğan, oturma düzeni ile Özgür Özel'e mesaj mı verdi?

Altınok ayrıca, "Mal bizim değil Allah'ın, biz emanetçisiyiz. Altınok'un mal varlığı, belediye başkanı olmadan önce. Belediye başkanı mal varlığını verirler. Mal varlığım belediye başkanlığımın öncesinde. Belediye başkanlığına baktığımızda kayıp var. Benim arabam belediyenin önünde durur, özel işim varsa kendi arabama biner giderim" şeklinde konuştu.

Altınok, 20 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu ve görev süresince hiçbir şekilde belediye kasasından seyahat parası veya harcırah almadığını söyledi. Ayrıca, Ankara'da yeşil alanların korunduğunu ve spor tesislerinin artırıldığını belirterek, "Türkiye'de en çok parkı olan belediye Keçiören Belediyesidir, spor salonu olan Keçiören Belediyesi'dir. 5 yılda Ankara Büyükşehir'in bir tek spor salonu yapmamıştır. 4,5 yıldır ABB buz patenini açamadı. Biz Ovacık'ta 6 ayda buz pateni yaptık. Ankara'dan çocuklar Keçiören'e patene geliyor. Kaskını, patenini biz veriyoruz" diye konuştu.

Mal varlığıyla ilgili şehirde dolaşan dedikodulara da değinen Altınok, "Mal bizim değil Allah'ın, biz emanetçisiyiz. Londra'da ev aldığımı, çocuklarımın şirketleri olduğunu söylüyorlar, hepsi yalan. Altınok'un neyi varsa Türkiye sınırlarındadır. Başka bir kıblegahımız yoktur. Mal varlığımı açıklayacağım. Belediye başkanı olana kadar avukatlık yapıyorsun, Londra'dan ev aldın mı, alabildin mi?" şeklinde konuştu.