AK Parti içinde son günlerde gündemi meşgul eden bir konu, bazı milletvekillerinin lüks harcamaları ve bu harcamaları sosyal medyada paylaşmaları oldu. Özellikle AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü'nde ıstakoz yemesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun pahalı bir Rolex saatle poz vermesi, kamuoyunda büyük tepki çekti.

Bu durum karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kritik MYK toplantısı sonrası yaptığı görüşmelerde, milletvekillerine yönelik sert bir dille uyarılarda bulundu. Erdoğan, milletvekillerinin yaptıkları lüks harcamaları ve sosyal medyada paylaşmalarını kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Yaptığı uyarılarda, milletvekillerinin bu tür davranışlarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Milletvekillerinin yediğiyle, içtiğiyle, oturduğuyla, taktığıyla, kılık kıyafetiyle daha dikkatli olması gerekmez mi? Benim bu konuda milletvekillerine ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Bir milletvekiline yediğini, giydiğini paylaşma denilir mi? Bunlar bilinemeyecek, akıl edilemeyecek şeyler değil. Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı. Milletvekilleri, kendini bir vatandaş gibi konumlandıramaz. Ben herkes gibi saat takıyorum, herkes gibi yemek yiyorum diyemez."

CHP'den  iktidara "Kobani" tepkisi CHP'den iktidara "Kobani" tepkisi