ABD'de 5 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi heyecan dorukta. Georgia, Mississippi ve Washington eyaletlerinde gerçekleştirilen ön seçim sonuçlarına göre, Demokrat Parti adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, kendi partilerinin başkan adayı olabilmek için gerekli delege sayılarına ulaştı.

ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi

Bu gelişmeyle birlikte, Kasım seçimlerinde 2020'deki başkanlık seçiminin rövanşı gerçekleşebilir. İlk sonuçlar ve sandık başı anketlere göre, Biden ve Trump'ın adaylıkları resmiyet kazanacak ve iki ismin ABD başkanlık yarışında rakip olacağı neredeyse kesinleşmiş oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, son ön seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, partisinin muhtemel adayı olmaktan onur duyduğunu belirtti. Biden, ülkede özgürlük ve demokrasinin hiç olmadığı kadar risk altında olduğunu ifade ederek, eski Başkan Donald Trump'ın Amerika'nın temel değerlerini tehdit ettiğini vurguladı. "Amerikan halkının bizi geleceğe taşımayı seçeceğine inanıyorum" diyen Biden, seçim kampanyasına odaklanacaklarını belirtti.