Özgür Özel, Hatay'da depremlerin ardından yaşanan büyük yıkımın sorumlularından olduğu gerekçesiyle tepki gösterilen Lütfü Savaş'ın adaylığı hakkında da konuştu.

Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli'nin videosu Erdoğan'a gönderme mi? Yardımcısı Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli'nin videosu Erdoğan'a gönderme mi?

En uzun mesaiyi Hatay için harcadıklarını, anket ölçümleriyle Lütfü Savaş'ı aday gösterdiklerini, tepkileri göz önüne alarak başka hesaplamalar da yapıklarını ifade eden Özgür Özel,

"Lütfü Savaş reklam filminde oynamak istemedi. Lansman toplantısında son güne kadar sahada olan bir anket istedik. Sayın Lütfü Savaş anlayış gösterdi, orada da yer almadı. Ertesi gün genel merkezimizde toplandık. MYK salonumuzda toplam 40 kişi oturduk. Bütün anketler değerlendirildi. Bir yanda AKP'nin şantaj yaptığı depremzedeler, bir yanda örgütümüz ve yapılan anketler doğrultusunda gece saat 03.00'te Lütfü Savaş'ın da yakınlarını kaybeden bir depremzede olarak, ilk gece yaptığı açıklamaları da not ederek, kendi özeleştirimizi de yaparak, Hatay'ı AKP'nin sultasına alıp bütün veriler, bilgiler ve anketlerdeki seyre baktığımızda Hatay'da sayın Lütfü Savaş ile yola devam etme kararı verdik. Hatay Ak Parti'nin eline geçerse ne olacağı bellidir. Türkiye'deki tüm belediyelerimiz ile Hatay ile dayanışma içinde olacağız. Hatay'ı mahsun bırakmakla tehdit eden birine boyun eğmeyecek bir şehir varsa o da Hatay'dır. Bunu da Erdoğan, 31 Mart'ta görecektir." dedi.