Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye tepkisini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" ifadelerini kullanmıştı. Bu çıkışının ardından Kılıçdaroğlu, yeni açıklamalar yaparak eleştirilerini pekiştirdi.

Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

"Erdoğan kendisine sorumlulukları üstlenecek ortak arıyor. Ekonomide daha sert kararlar alacak. İşsizlik, fakirlik artacak, dolar yükselecek. Kimse Erdoğan'ın işleyeceği bu suça ortak olmamalı" şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin Ekonomi Masası'nın toplantısında partisinin ekonomi politikasına dair de önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına göre, Erdoğan'ın ortak arayışı, ekonomide alınacak sert kararlarla ilişkilendiriliyor ve bu kararların işsizlik ve fakirlik gibi sorunları artıracağı öngörülüyor.

Kılıçdaroğlu'nun sert eleştirileri sadece Erdoğan'a yönelik değil, aynı zamanda mevcut siyasi atmosfere ve alınan kararlara da ilişkin. "Partiden tamamen bağımsız söylüyorum. Sade bir yurttaş olarak düşüncelerimi ifade ediyorum. Bu kadar yoğun sorunların yaşandığı bir ülkede mesajımda da ayrıntıları saydım. Anayasada değişiklik örneğin. Ne yapılacak anayasada? 'Değişiklik yapacağım' diyor. Erdoğan'ın keyfi geldi diye anayasaya mı değiştireceğiz?" şeklindeki sözleri, siyasetin geldiği noktaya dair endişelerini dile getiriyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu da ekonomik durum ve alınan kararlarla ilgili. "İşsizlik çok daha büyüyecek. Alınan, alınacak ekonomik kararlar icra dosyalarını daha da artıracak, işsizlik çok daha büyüyecek" diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin alacağı sert tedbirlerin milleti perişan edeceği uyarısında bulunuyor ve bu politikalara kimse ortak olmamalı çağrısında bulunuyor.