Amy Barkham, Çarşamba isimli köpeğini sahiplendiğinde, Alman Çoban-Husky karışımı birinci sınıf köpek maması ile beslenebileceğini okumuştu. Barjkham, web sitelerini taradı ve kendilerini tahılsız, besin açısından dengeli ve serbest gezinen tavuk ve "köpeğinizinkine uygun sebze ve bitkiler de dahil olmak üzere birinci sınıf içeriklerin iyiliğiyle dolu" olarak konumlandıran Birleşik Krallık'taki seçilmiş kuru mama markalarının etiketlerini ve incelemelerini buldu.

Çarşamba,  tahılsız kuru mamayla ilgilenmedi. (Bunun yerine peluş oyuncak balkabağıyla oynamayı tercih etti.) Bir ay sonra yemeği tamamen reddetmeye başladı ve resmen açlık grevine girdi hatta kilo bile verdi.

En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu En fazla askeri harcama yapan 5 ülke belli oldu

Kullandığı mama zaten pahalıydı. Yaklaşık beş hafta süren 15 kg'lık (33 lb) kuru gıda torbaları için 50 £ (63 $) tutarında bir ücret ödüyordu Köpeği başka ne isteyebilir ki? Daha da pahalıya mal olur mu?

Cevap: insan sınıfı köpek evcil hayvan maması. Piyasada sunulan ürünler büyüdükçe, bu mama hem köpek hem de kedi sahiplerinin ilgisini giderek daha fazla çekiyor.

"İnsan sınıfı" terimi yeni değil. Bazı tüketiciler bunu basitçe daha iyi kaliteyle veya insanlar için yeterince iyiyse evcil hayvanları için de iyi olması gerektiği fikriyle eşitlediler. (BBC’DEN ÇEVRİLMİŞTİR)