Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in aktardığına göre Özgür Özel, Mahmut Abbas ile görüşeceğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Deprem Anıtı Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

"Ramazan olmasına rağmen Filistin'de akan kan ve gözyaşı dinmedi. Bundan birkaç ay önce Hamas'ın bir gece yaptığı saldırılara cevaben o saldırılara mukavele etmek üzere başlayan operasyonlarda İsrail dur durak dinlemeden Filistinlileri çocuk kadın ayırmadan on binlerce Filistinlinin canına kıydı.

"SONA ERDİRMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Ramazan ayındayız. İyilik ayındayız. Barış ayındayız. Ramazan'ın başta İslam coğrafyasına bütün dünyaya, Türkiye'ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha İsrail'i yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırılarını sona erdirmeye çağırıyorum.

ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı

Bu çağrıyı daha önce Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin genel kurulunda yapmıştım. Almanya'nın özel durumu ortada. Orada Alman Başbakanı olsun, Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin Eş Genel Başkanlarının varlığında bu çağrıyı yaptım. Ardından sosyalist enternasyonale üye olan dünyadaki bütün siyasi akrabalarımıza mektup yazdım ki bunlardan kırka yakını ülkelerinde iktidardır.

İçlerinde cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar vardır onlara bu mezalimin durdurulması için çağrıda bulunmuştur. Ardından sosyalist enternasyonalin Madrid'deki toplantısına katıldım. Başkan yardımcılığına seçildiğim o toplantıda yine bu sefer yüz yüze dünyadaki bütün sosyal demokrat partilerin liderlerine, yöneticilerine, temsilcilerine Filistin sorunu hakkında ifadelerde bulundum. Zira Filistin meselesi Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir mesele değildir, yeni sahiplenilen bir mesele değildir.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN MESELESİDİR"

Bülent Ecevit'in, Yaser Arafat'la, Filistin Kurtuluş Örgütü lideriyle ortaya koyduğu dayanışma, başbakanlık döneminde gösterdiği dayanışma ve parti lideri olarak gösterdiği dayanışma hepimiz hafızalarındadır. Ayrıca Filistin topraklarında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesi vardır. Filistin'in kurtuluşu için verdikleri emek vardır. Canlarını hiçe saymaları vardır. Filistin bizim için yeni bir mesele değildir. Filistin meselesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesidir.

Türk solunun meselesidir. Ama bir yandan AKP’nin genel başkanı bir gece Hamas suçsuz İsraillilere saldırıda bulunduğunda o saldırıyı kınadığımız için efendim ‘Özgür Özel Hamas'ın yaptığı saldırılara terör saldırısı’ diyor. Kim yaparsa yapsın. Suçsuz insan gece yarısı saldırmak, terör saldırısıdır. Hamas'ın yaptığı terör eylemidir. İsrail'in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür. Soykırıma varan işlerdir. Ikisini de kınıyorum. Ikisini de kınıyorum."

“ABBAS İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hamas ile değil ancak Mahmut Abbas’la Ramallah’ta görüşeceğim. Filistin meselesi, Filistin’e barış gelmesi, 1969 sınırlarında bir bağımsız Filistin Devleti’nin yeniden kurulması, Doğu Kudüs’ün başkenti olması ve Kudüs’ün kutsal bütün dinler açısından durumuna uygun şekilde bir barış kenti olarak Birleşmiş Milletler güvencesine alınmasını savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz."