Netenyahu, İsrail Ordusu’na yaptığı çağrıda Kassam Tugaylarının Ramazan ayı öncesinde ortadan kaldırılmaları talimatını verdi.

Biden öğrenci protestoları ile ilgili açıklama yaptı Biden öğrenci protestoları ile ilgili açıklama yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah kentindeki Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugaylarını ramazan ayından önce etkisiz hale getirme planını hayata geçirmesini istedi. İsrail ordusu, bu plan doğrultusunda Refah’a askeri operasyon düzenlemeye hazırlanıyor.

 Ancak bu operasyon, Mısır sınırındaki Refah kentinde bulunan 1.4 milyon Filistinlinin yaşadığı zorlu koşulları daha da ağırlaştırabilir. Birleşmiş Milletler yetkilileri, bu operasyonun sonuçlarının tahmin edilemez boyutta acıya yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ın askeri kanadını etkisiz hale getirme planını bir an önce uygulamaları gerektiğini belirtti Ancak bu operasyonun, bölgedeki Filistinli mültecilerin durumunu daha da kötüleştirebileceği endişesi taşınmaktadır. Birleşmiş Milletler yetkilileri, Gazze’de artık kaçacak bir yer kalmadığını vurgulamıştır.

Bu gelişmeler, uluslararası toplumda tepkilere yol açmıştır. Avrupa Birliği, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Almanya ve İngiltere, İsrail’in Refah kentine yönelik saldırı planlarını endişe verici bulmuş ve tepki göstermiştir. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bu plandan derin endişe duyduklarını ifade etmiştir.

Netanyahu’nun bu operasyonu ramazan ayına kadar tamamlamak istemesi, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirebilir.