İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da hedeflerindeki kişileri "terörist" olarak tanımlayarak, bölgede operasyonların devam edeceğini söyledi. Netanyahu, Gazze'deki saldırılara "zafer kazanıncaya kadar" devam edeceklerini belirtti ve bu nedenle Gazze dışındaki diğer bölgelerle de ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti.

Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar

Netanyahu, Batı Şeria'da geçen yıl başından bu yana 500'den fazla "terörist" olarak nitelediği Filistinliyi öldürdüklerini belirterek, "Bugün Cenin'de olmak üzere (işimiz) bitmedi." dedi. İsrail güçleri, Batı Şeria'da geçen yıl başından bu yana Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarını sürdürüyor.

Gazze'de devam eden saldırıların yanı sıra Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de artış gösteren İsrail güçlerinin müdahaleleri sonucunda 381 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 6 bin 390 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne göre, bu yılın ilk 2 haftasında işgal altındaki Batı Şeria'da 7'si çocuk olmak üzere 30 Filistinli öldürüldü.