Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİP Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını okuyan Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'a destek verdi. Bozdağ'a yönelik yapılan tepkileri "kabul edilemez" olarak değerlendiren Tunç, Meclis Başkanlık Kürsüsü'ne müdahale edilmesi ve Bozdağ'a kitapçık atılmasını "milli iradeye büyük bir saygısızlık" olarak niteledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasa'nın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu'nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ'a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez" dedi.

Bakan Tunç, TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermenin herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, Meclis Başkanlık Kürsüsü'nün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilinin kitapçıkla hedef alınması eylemlerini "milli iradeye büyük bir saygısızlık" olarak nitelendirdi. Tunç, "TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM'nin çalışması engellenemez" diye ekledi.

Tarihte bugün; 3 Mayıs Tarihte bugün; 3 Mayıs