Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya askeri destek gönderme ihtimaliyle ilgili açıklamalarının ardından, Rusya ile gerilimi tırmandırma isteğinden kaçındıklarını belirtti. Prag ziyareti sırasında Pravo gazetesine konuşan Macron, "Rus halkına karşı savaşta değiliz ve gerilimi tırmandırma anlayışı içine girmeyi reddediyoruz" dedi.

Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

Fransız lider, daha önceki açıklamalarında Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtmişti. Ancak, bu hedefe ulaşmak için herhangi bir gerginliği artırmaktan kaçınma konusunda her zaman "açık" olduklarını ifade etti.

Macron'un, Çekya'nın öncülük ettiği Ukrayna'ya silah ve mühimmat desteği inisiyatifi konusundaki değerlendirmeleri, Çek mevkidaşı Petr Pavel ile görüşmesinin gündeminde olduğunu ortaya koydu. Macron, önceki açıklamalarında Ukrayna'ya askeri destek sağlama niyetini dile getirmiş, ancak finansal destek miktarı hakkında detay vermemişti.

Fransız lider, 26 Şubat'ta ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna'ya destek konferansında, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. Macron, Ukrayna'ya asker gönderme olasılığının "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, her şeyin mümkün olduğu mesajını iletmekten çekinmemişti.