Adana Ülkü Ocakları, İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş'i "ihanetle" suçladı. Ayyüce Türkeş'in pankartına asılan sert ifadelerin ardından Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'e karşı sert sözlerle yüklendi.

Kutalmış Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız, zira Türkeş o.. çocuk yapmadı hiç! Babalarınızı aramaya devam edin, fazla uzaklara değil sizi kullanan adamlara bakın" ifadelerini kullandı. Türkeş'in hakaretlerine Ülkü Ocakları ve MHP cephesinden ise aynı sertlikte yanıtlar geldi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Ahmet Kutalmış denilen rezil, ahlaksız herif! Başbuğumuzu görmediği halde gönülden seven, davasını yaşatmak için mücadele eden Ülküdaşlarımıza küfür edecek kadar aşağılıksın! Haddini bil salyalarını Parti ve Ocağımızdan öteye akıt. Dikkat et; kuduz köpeklerin sonunu herkes bilir..! Biz uyaralım da…" şeklinde cevap verdi.

Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ise Türkeş'e, "Şizofren ahlaksız, feyk hesaplardan ettiğin ağır küfürler, doğrudan attığın iftiralar elbette utanmaz yüzüne yapışıp kalacak! İnsanlıktan çıkmışsın, ne kullanıyorsan ara vermeni tavsiye ederim, itimat etmiyorsan iğrenç yüzüne bakabilirsin…Elbette bu hakaretlerinden ve müfteriliğinden dolayı hukukta hesap vereceksin…" ifadelerini kullandı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise Kutalmış Türkeş'e, "Bu ahlaksız dilin, bu şekilde mikrop saçması iradesini kaybetmiş haplanmış bir halin yansımasıdır. Başbuğ Türkeş Türk gençliğine 'Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.' Çağrısında bulunurken, bu haplanmış dilin sahibi her türlü lekenin bizzat üreticisi durumundadır." şeklinde sert bir yanıt verdi.