İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) beklenmedik bir olay yaşandı. AK Parti Milletvekili Nureddin Nebati'nin, Meclis'te fiziksel olarak bulunmamasına rağmen adına yoklama pusulası verilmesi, Genel Kurul'da tartışmalara neden oldu. Bu olay, toplantı yeter sayısının sağlanamamasıyla sonuçlandı ve muhalefet partilerinden sert tepkiler aldı.

Yaşanan gelişmeye göre, DEM Parti Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bitlis Belediyesi'ni yöneten kayyımın belediye taşınmazlarının satışına dair önergenin oylanmadan önce yoklama talebinde bulundu. Ancak bu süreçte ortaya çıkan en dikkat çekici durum, Nureddin Nebati'nin isminin yoklama sırasında anons edilmesi oldu.

AK Parti Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Sayı tamam. İç Tüzük bunu emrediyor. Önce biz baktık, sonra da tespit ettik, İç Tüzük'ü uyguladık, biraz sabır. Şimdi yoklama için beş dakika süre veriyorum." diyerek elektronik cihazla yoklamaya geçildiğini belirtti. Ancak yapılan kontrolde, Nureddin Nebati'nin Meclis'te bulunmadığı anlaşıldı.

Nureddin Nebati'nin adı anons edildikten sonra muhalefet partilerinden CHP, DEM Parti ve İYİ Parti sıralarından "Yok" sesleri yükseldi. Bozdağ, "Sayın milletvekilleri, toplantı yeter sayısı yoktur. Birleşime 15 dakika ara veriyorum." diyerek toplantıyı kapattı.

Bu olay, muhalefet partilerinden sert tepkiler aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM Genel Kurul Yoklamasında Hile! Nurettin Nebati, Meclis'te olmamasına rağmen buradaymış gibi yoklama pusulası verdirmiş, içeride olmadığı ortaya çıkınca Genel Kurul kapanmıştır. Bu adama iki yıl süreyle devletin hazinesi teslim edildi!" ifadelerini kullanarak durumu sert bir dille eleştirdi.