ABD Başkanı Joe Biden, Washington yakınlarındaki havaalanında basın mensuplarına Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin ateşkesle ilgili sorularına yanıt veren Biden, "Şu anda Hamas'ın elinde. İsrailliler işbirliği yapıyor. Mantıklı bir teklif geldi. Ne olacağını birkaç gün içinde öğreneceğiz" dedi.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

"Ateşkese ihtiyacımız var" diyen Biden, Ramazan ayı öncesinde bir ateşkes ihtimali konusunda ise, "Ateşkes olmalı. Ramazana kadar devam etmesi durumuna gelirsek çok ama çok tehlikeli olacak. Bu yüzden ateşkes sağlamak için çok ama çok çabalıyoruz" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı, Filistinlilerin ciddi bir kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu Gazze Şeridi'ne daha fazla yardım ulaştırılması için çaba sarf ettiklerini de belirtti.

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkisi sorulduğunda ise, "Her zamanki gibi" yanıtını verdi. Öte yandan, Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen 2 günlük ateşkes görüşmelerinin ilerleme kaydedilmeden sonlandığı bildirildi. Hamaslı yetkililer, anlaşma sağlanmamasından dolayı görüşmelere heyet göndermeyen İsrail'i sorumlu tuttu. İsrail'in ön koşulları arasında yer alan esir takası süreci ve Hamas'ın talepleri arasındaki uyuşmazlık devam ediyor.