İtalya'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Verona kentinde katıldığı bir etkinlikte dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermemesi gerektiğini belirten Tajani, böyle bir hamlenin 3. Dünya Savaşı riskini artırabileceğini dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini gündeme getirmesine yanıt veren Tajani, "NATO'nun Ukrayna'ya girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım böyle bir şey olmaz. Oraya gitmek ve Rusya ile savaşa girmek, 3. Dünya Savaşı'nın çıkması riski anlamına gelir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı

Rusya ile savaşta olmadıklarını vurgulayan Tajani, uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın özgürlüğünü savunduklarını ancak Rusya ile savaşa girmediklerini ifade etti. Tajani, "Biz, Kiev'e her türlü askeri, ekonomik ve teknik araçları veriyoruz ama savaşa gitmek bana hata gibi görünüyor ve tüm İtalyanlar bunu istemiyor" şeklinde konuştu.

İtalyan birliklerinin Ukrayna'ya gitmeyeceğini belirten Tajani, İtalyan ordusunun diğer bölgelerde barışı korumak için önemli rol oynadığını vurguladı. Tajani, Papa Franciscus'un Ukrayna'ya yönelik barış çağrılarına da değinerek, Papa'nın sözlerinin çarpıtıldığını ve aslında barışın tesis edilmesi için masaya oturulması gerektiğini ifade etti.