Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in dün akşam Refah kentine duyuru yapmadan gerçekleştirdiği yıkıcı hava saldırısında 14 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bakanlık, İsrail'in uluslararası uyarılara rağmen saldırıyı gerçekleştirdiğini ve bu saldırıları şiddetle kınadığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in milyonlarca yerinden edilmiş insanın bulunduğu Refah kentine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların, uluslararası tepkilerden kaçınmak amacıyla duyurulmadığı vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in 1 milyondan fazla insanın hayatını hiçe sayarak uluslararası çağrıları dikkate almadığı ifade edildi. Bu saldırıların, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölge ziyaretiyle eş zamanlı olarak gerçekleştiğine de dikkat çekildi.

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

İsrail'in Refah kentine düzenlediği hava saldırılarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu saldırıların, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun daha önce onayladığı askeri operasyon planlarıyla örtüştüğü biliniyor.