İsrail, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün aktardığına göre, saldırıda en az 36 Suriye askeri hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Suriye hükümetine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait savaş uçaklarının uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını hedef aldığını duyurdu. Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin düşman roketlerine karşılık verdiği belirtildi.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Saldırıya ilişkin, ne İsrail tarafından ne de Suriye rejiminden henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, en az 36 Suriye askerinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

Son olarak, İsrail'in Suriye'deki saldırılarına ilişkin bir tarihçe sunuldu. 17 Mart'ta İsrail'e ait savaş uçaklarının Kalamon bölgesindeki birçok noktayı hedef aldığı belirtilmişti. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman Halep ve Şam'daki havalimanlarına, İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.