Gazze'ye yönelik saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken, ABD, Katar, ve Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde İsrail, bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkese onay verdi. ABD'li yetkilinin ifadesine göre, bu ateşkesin kalıcı olarak bölgede sürmesi için çalışmalar devam edecek. Başkan Biden, bu hafta sonuna kadar bir ateşkes sağlanmasını umduğunu belirtmiş, ancak resmi açıklama henüz yapılmamıştı.

Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı Avrupa Parlamentosu’ndan “İran” kararı

Görüşmelerin taslağına göre, ateşkesin ilk aşaması 6 hafta sürecek ve Gazze Şeridi'ndeki 35 İsrailli esir serbest bırakılacak. İsrail devlet televizyonu KAN, bu sürenin sahadaki güçlerin takviyesi ve hazırlık olarak kullanılacağını bildirdi. Ancak Hamas'ın çekinceleri de var. Siyasi Büro Üyesi Gazi Hamid, İsrail'in anlaşmayı esir takasına çevirmeye çalıştığını ifade etti.

Hamas'ın karşılıklı esir takası ve ateşkes taleplerine İsrail'in cevabı belirsizliğini korurken, taraflar arasındaki müzakerelerin Paris'te oluşturulan taslağa göre devam edeceği bildirildi. İsrail 6 haftalık ateşkese onay vermesiyle birlikte, şimdi gözler Hamas'ın bu anlaşmayı kabul edip etmeyeceğinde.