İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde son 4 gündür devam eden "Çember-13" operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 765 firari şahsın yakalandığını açıkladı. Operasyonların hedefinin suçluların sokaklarda dolaşmasına izin vermemek olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, operasyonlara dair sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Arananları bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız." dedi.

Operasyonlar sonucunda yakalanan 3 bin 765 şahsın arama sürelerine dair bilgiler de paylaşıldı. Bu kapsamda, 0-5 yıldır aranmakta olan 3 bin 730 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 17 şahıs ve 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 18 şahıs "Çember-13" operasyonlarıyla ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar arasında suç türlerine göre dağılım da verildi. Buna göre, 588'i hırsızlık, 282'si dolandırıcılık, 119'u yağma, 38'i adam öldürme, 87'si cinsel suçlar, 678'i narkotik suçları, 40'ı terör, 396'sı ise KOM (Kaçakçılık, Organize) suçlarından aranmaktaydı.

AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması

Yerlikaya, operasyonların başarılı geçmesinde emeği geçen güvenlik birimlerini tebrik ederek, "İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi." şeklinde ifadeler kullandı.

Son olarak, Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan güvenlik güçlerini ve emniyet birimlerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.