Hakem Halil Umut Meler'e saldırarak Türkiye gündemine oturan MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca, yaşanan olayın ardından ilk kez konuştu. Koca, saldırısının yanlış bir tepki olduğunu kabul ederek, Türkiye'de futbol kültürünün eksikliğine vurgu yaptı.

16 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Faruk Koca, adli sürecin devam ettiğini ve detaya girmek istemediğini belirtti. Ancak yaşanan olayın ardından Türkiye'de futbol kültürünün sorgulanması gerektiğini ifade etti. Koca, "Ülke futbolunun geldiği durumla ilgili olumsuzluklar peş peşe gelince biz de insanız, beşeriz, bazen zayıf düşebiliyoruz, böyle tepki verebiliyoruz. Haksızlığa tepki vermek insani bir şey ama tepkinin biçimi yanlış olabilir. O anlamda biçim konusunda öz eleştirimizi yaptık" şeklinde konuştu.

Adli sürecin devam ettiği ve herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Koca, Türkiye'de futbolun uzun süre bu şekilde devam edemeyeceğini söyledi. Türkiye'de maçlara olan ilginin azaldığına dikkat çeken Koca, "Taraftar artık maça gitmek istemiyor. Bu hepimizin sorumluluğudur, başta da federasyon ki bunun nedenleri konusunda konuşması gerekir. Bu olay, sorunların masaya yatırılıp, çözüm noktasında katkı sağlarsa bir anlam ifade eder" dedi.

Faruk Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı'ndan istifa ettiğini hatırlatarak, "Ben bir kulübün başkanlığını yapmadım, ben bir sosyal sorumluluk projesinin başındaydım" ifadelerini kullandı. Türkiye'de futbolun milyonlarca insana hitap ettiğini ancak sorunların çözülmediği takdirde demoralize olan kitlelerin ne yapacağının belli olmadığını söyledi.

Türkiye'de futbolun marka değerinin azaldığını vurgulayan Koca, "Bunda başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, futbol kulüpleri ve başkanları bizler de dahil, futbolcular, menajerler, hocalar, herkes bu işin suçlusudur" şeklinde konuştu. Türkiye'de futbolun yanlış bir mekanizma üzerine oturduğunu söyleyen Koca, "Dünyada futbol markalarının değeri artarken Türkiye'de düşüyor. Stada gelen taraftar sayısında büyük düşüş var ve bunun suçlusu futbolun paydaşlarıdır" dedi.

Faruk Koca, Türkiye'de futbolun çok büyük sorunları olduğunu ve problemlerin açıkça konuşulup çözüm bulunması gerektiğini belirterek, "Dünyada futbol markalarının değeri artarken Türkiye'de düşüyor. Stada gelen taraftar sayısında büyük düşüş var ve bunun suçlusu futbolun paydaşlarıdır" ifadelerini kullandı. Amatör kümeye düşeceği noktada MKE Ankaragücü'nde sorumluluk üstlendiklerini belirten Koca, futbolun kurumsallaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

F.Bahçe’nin Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu Başkan Vekili Hakkı Kurtuluş oldu F.Bahçe’nin Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu Başkan Vekili Hakkı Kurtuluş oldu