Mısır basınında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıl aradan sonra Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaret, Mısır liderliğinin Türkiye'ye yönelik tutumunu değiştirmesinin bir "başarısı" olarak değerlendirildi. BBC Türkçe'nin aktardığı bilgilere göre Erdoğan'ın Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesi, bölgesel ve uluslararası düzeyde önemli bir siyasi olay olarak nitelendirildi.

Gazeteci İbrahim İsa, Al-Qahera Wal Nas TV'de yayımlanan programında, Sisi-Erdoğan görüşmelerinin Mısır politikalarını yansıtması bakımından büyük bir önem taşıdığını belirtti. Hükümet yanlısı sunucu Ahmed Musa da Sada el-Balad TV'den yapmış olduğu açıklamada, iki cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen toplantının bir zamanlar "hayal bile edilemez" olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük bir değişim olduğunu vurguladı.

O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı O ülke, Filistin'i devlet olarak tanıdı

Erdoğan'ın Mısır'a gerçekleştirdiği bu ziyaret, devlet yanlısı medya kuruluşlarında daha ılımlı bir söyleme yol açtı. Ziyaret, Temmuz 2023'te resmen yeniden diplomatik ilişkilerin kurulması ve iki ülke arasında yakınlaşma sinyallerinin ortaya çıkmasıyla birlikte daha da önem kazandı. Erdoğan'ın Mısır'da gerçekleştirdiği bu ziyaret, geçmişte Mısır'da eleştirilen bir figür olmasına rağmen, son dönemde değişen politik atmosferin bir yansıması olarak değerlendirildi.