İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için 22 siyasi parti ve 30 bağımsız aday yarışacak. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için aday listelerini teslim etmesi için belirlenen son tarih olan 20 Şubat saat 17.00 itibariyle, İstanbul'da toplam 52 adayın başvurusu tamamlandı. Bu kapsamda, DEM Parti'nin aday listesini zamanında teslim ettiği ve herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

DEM Parti'nin avukatları, listeyi geç verdiği yönündeki iddiaların ardından İl Seçim Kurulu ile görüştü. Görüşme sonrasında avukatlar, aday listesiyle ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirterek İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Partinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan teslim tutanağına göre, başvurunun 16.55'te yapıldığı ve 17.14'te incelemenin tamamlandığı kaydedildi.

AKP'den açıklama geldi! Erbakan neden çaya davet edilmedi? AKP'den açıklama geldi! Erbakan neden çaya davet edilmedi?

İl Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak. Toplamda 52 adayın yer alacağı bu seçimde DEM Parti de aktif bir şekilde mücadele edecek. Seçim sürecinde adaylar, projeleri ve vaatleriyle İstanbul seçmenine kendilerini tanıtmaya hazırlanıyor.