Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'a yönelik eleştirilerine Cumhur İttifakı'ndan yanıt geldi. Altınok'un ekibi, Hakan'ın yazısına "İşler sizin uzaktan gördüğünüz gibi değil" diyerek tepki gösterdi.

Yanıtta, MHP'li seçmenin Altınok'u benimsediği, İYİ Parti teşkilatlarının büyük çoğunluğunun Altınok'a yönlendiği belirtildi. Ayrıca, Altınok'un Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kimliğine vurgu yapılarak, "Altınok, aynı zamanda Cumhuriyetçi seçmen açısından da bir seçenek. Atatürkçülüğü, Cumhuriyetçiliği tartışılmaz" ifadelerine yer verildi.

Yanıtta, Altınok'un Ankara'da uzun yıllar hizmet vermiş bir belediye başkanı olduğu ve sosyal yardımlar konusunda önemli vaatlerde bulunduğu belirtildi. Ayrıca, Altınok'un, Ankara'nın en büyük kulesine Atatürk adını vereceği ve bu konuda vaatlerde bulunduğu ifade edildi. Yanıtta, 2019 seçimlerinde AKP'nin adayı olan Mehmet Özhaseki'nin Ankara'da yaşadığı olumsuz algıya da vurgu yapılarak, Altınok'un Ankara'daki belediyecilik deneyimine dikkat çekildi.

Ahmet Hakan ne demişti

Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, yazdığı yazıda “Turgut Altınok’un çok esaslı çıkış yapması lazım. Dengeleri değiştirecek bir yaklaşım ortaya koyması lazım. Gidişatı kökten değiştirecek bir çizgiye geçmesi lazım. Uzaktan ve dışarıdan bakışla gördüğüm bu” ifadelerini kullanmıştı.