İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durdurmak amacıyla yapılan diplomatik çabalarda, Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, yeni bir ateşkes ve esir takası teklifinin İsrail tarafından kabul edildiğini ortaya koydu. Gazze'deki şiddeti durdurmak ve ateşkes sağlamak için yapılan diplomatik çabalar kapsamında, Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Paris'te Katarlı, ABD'li, İsrailli ve Mısırlı yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşmelerde hazırlanan teklifin İsrail tarafından onaylandığı bildirildi. Hamas'ın da teklife olumlu yaklaştığı belirtildi.

Açıklamada, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde bu konuda iyi haberler paylaşabileceğimizi umuyoruz" ifadeleri yer aldı. Paris'teki ateşkes görüşmelerine dair üst düzey bir Hamas yetkilisinin aktardığına göre, teklif üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada, teklifin kabul edilmesi durumunda Gazze'deki esirler serbest bırakılacak. İkinci aşamada rehin tutulan askerler serbest bırakılırken, son aşamada ise ölen İsraillilerin cansız bedenleri teslim edilecek.

Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi! Almanya’dan Filistin – İsrail sorununa çözüm önerisi!

Amerikan Wall Street Journal ise teklifin ilk aşamada 6 haftalık ateşkesi ve tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içerdiğini rapor etmişti.