Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek! Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek!

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, ülkede büyük tartışma yaratan göç yasasının kabul edilmesi sonrası çıkan siyasi krizin ardından istifa etti. Borne'un istifa dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un arzusu üzerine görevi bıraktığı imasında bulunduğu belirtiliyor. Macron, Borne'un hizmetleri için teşekkür ederek, "Devlet kadınları cesareti, sorumluluğu ve kararlılığı ile projemizi hayata geçirdiniz. Tüm kalbimle teşekkür ederim" dedi.

Fransa'da hükümetin göç yasasını sertleştirmesi, aşırı sağ partiye taviz vermesi ve bu konudaki tartışmalı kararları nedeniyle büyük eleştiri almıştı. Bu çerçevede, bir bakan daha önce protesto amacıyla istifa etmişti. Fransız hükümeti, göç yasasının iş gücü açığı olan sektörlerde çalışan göçmenlerin oturma izni almasını kolaylaştırmayı ama aynı zamanda yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini de kolaylaştırmayı hedefliyordu.

Elisabeth Borne, geçtiğimiz yıl eleştirilen emeklilik değişikliklerine karşı kitlesel protestolarla karşılaşmış ve yaz başında ülke genelinde patlak veren ayaklanmalarda eleştirilere maruz kalmıştı. Macron'un, haziran ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine yeni bir hükümetle girmeyi hedeflediği ifade ediliyor.