Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek üzere Ankara'ya geliyor. Antalya Diplomasi Forumu'nun ikinci gününde açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Abbas'ın Salı günü Ankara'da olacağını duyurdu. Görüşmenin gündeminde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması ve ramazan ayı öncesi ateşkes arayışları bulunuyor.

Maliki, Türkiye'nin Filistin halkına uzun yıllardır sunduğu büyük destekten bahsederek, Türkiye'nin İsrail'in işlediği insanlık suçlarına karşı tepkilerini ve desteklerini takdir ettiklerini belirtti. Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekle ilgili olarak güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.

ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi ABD'de öğrenciler Filistin için bir araya geldi

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, acil eyleme geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Ümit ederim ki ramazan öncesi bir ateşkes sağlanacaktır. Çünkü bir ateşkes sağlanmazsa bugün, bin Filistinli daha hayatını kaybedecek ya da yaralanacaklar. Eğer biz hâlâ insan olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyorsak bunu derhâl yapmalıyız. Netanyahu hepimizi rehine aldı." şeklinde açıklamalarda bulundu.