Kahramanmaraş'ta geçen yıl meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasının ilk duruşması, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Duruşma sırasında müşteki avukatları ile sanık avukatları arasında gerginlik yaşandı.

Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu

Duruşmada, müşteki avukatları, sanıklar, ve müştekiler ifade verirken, sanık avukatı Prof. Dr. Ersan Şen'in, kolonları kestikleri iddia edilen sanıkları savunması salonda tansiyonu yükseltti. Müşteki avukatları, duruşmanın naklen yayınlandığını ve sosyal medya üzerinden tweetler atıldığını belirtince, sanık avukatları tepki gösterdi.

Tansiyonun yükseldiği anlarda, bir müşteki avukatı Prof. Dr. Ersan Şen'e "Burası televizyon programı değil, Ersan Şen. Duruşma salonundasınız, moderatör eşliğinde yapılan bir tartışma programında değilsiniz" diyerek tepki gösterdi.

Müşteki avukatlarından biri, "Duruşmanın takip edilmesinden Rezan Epözdemir rahatsız olmuyor da, Ersan Şen neden rahatsız oluyor? Biz rahatsız olmuyoruz. Siz rahatsız oluyorsunuz; çünkü kaçakları savunduğunuz için çekiniyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Duruşmanın ilerleyen bölümlerinde, bir müşteki avukatının yaptığı yorum nedeniyle tansiyon daha da yükseldi. Müşteki avukatının, "Duygusaldır nedeni" yorumuna sanık mühendis M.T.'nin, "Onu ben söyleyemem ama herkesin malumu" yanıtı tartışmaya neden oldu.

Sanık mühendis M.T.'nin ifadesi sırasında yaşanan tartışma ve soru-cevap bölümündeki gerginlik nedeniyle duruşmaya ara verildi. Dava, ilerleyen günlerde devam edecek.