CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yaşanan gelişmelerin doruk noktasına gelindi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay için değişiklik sinyali verirken, Genel Merkez'de Lütfü Savaş ile gerçekleşen görüşme önemli bir adım oldu.

Görüşme, CHP Genel Merkezi'nde bugün saat 10.40'ta başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü. Lütfü Savaş'ın önüne son yapılan anketin konulduğu görüşmede, adaylığının değişmesi için Savaş'ı "kırmadan ikna etmenin yollarının arandığı" iddia edildi.

CHP Hatay il ve ilçe başkanları da Lütfü Savaş'a destek olmak için Genel Merkez'e geldi. Başkanlar, Savaş'ın adaylıktan çekilmesi halinde AKP, MHP ve İYİ Parti tabanından oy alabilecek tek ismin Savaş olduğunu belirtip, çekilme durumunda eylem düzenleyeceklerini kaydettiler.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün NOW TV'de yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığında değişiklik olacağı sinyalini verdi. Özel, "Hatay'da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Anketler Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimizde seçimi alacağımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi’nde iki istifa birden! Zafer Partisi’nde iki istifa birden!

Özel ayrıca, "Hatay İttifakı'na ihtiyaç var. Kurulmazsa Cumhur İttifakı'nın adayı şans yakalayacak. Biz Hatay İttifakı'nı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun için 36 saatimiz var önümüzde" şeklinde konuştu. Gelişmeler, Hatay'da siyasi arenada beklenen değişiklikleri beraberinde getirebilir.