YRP'li Belediye Başkanı partisinden istifa etti YRP'li Belediye Başkanı partisinden istifa etti

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti. Elçin'in istifasının arkasında CHP Genel Merkezi'nin kendisini tekrar aday göstermemesi bulunuyor. İstifasının ardından belediye binası önünde toplanan CHP'liler, Elçin'i eleştirerek, personele mobbing uyguladığı ve işten çıkarttığı iddialarında bulundu.

CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan, yaptığı basın açıklamasında, "Aday adaylığı süreci ve adaylık açıklamasının ardından Demirhan Elçin'in yaptığı uygunsuz açıklamalar, partililikle ve belediye başkanlığı kimliğiyle uyuşmamaktadır. Bu durum tüm kamuoyunun malumudur. Belediye başkanının çalışanlara mobbing uygulaması, işten çıkarmaları ve tehditleri parti için kabul edilemez. Bu nedenle Elçin'in istifasını destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Atan ayrıca, Demirhan Elçin'in daha önce de işçileri işten çıkardığını belirterek, "Elçin, birkaç çalışanımızı daha önce de işten çıkarmıştı. Onu uyardık ama dinlemedi. Bugün işgal ettiği koltukta binlerce insanın emeği, alın teri var. Elçin, Artvin'e ve Artvinli'ye layık olamadın. Sen evladın yaşında çocuklara hakaret ettin, onları işinden gücünden ettin." ifadelerini kullandı.

Demirhan Elçin, daha önce Aralık ayında düzenlediği basın açıklamasında aday adaylığı sürecini durdurduğunu açıklamıştı. Ancak CHP Genel Merkezi, Artvin belediye başkanlığı için Bilgehan Erdem'i aday göstermişti.