Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen deprem konutlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Hatay'a yönelik yaptığı açıklamalara açıklık getirdi ve muhalefeti sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan, konuşmasında, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" şeklindeki sözlerinin ardında yatan mesajı vurgulayarak, hükümetle yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, "Birileri çıkmış Hatay'daki aday tanıtım toplantımızda söylediğimiz hükümetle yerel yönetimlerin iş birliğinin önemine işaret ettiğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor. Halbuki yıllardır şu hakikati sürekli kamuoyunun dikkatine getiriyoruz; Hükümet olarak biz, hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz." dedi.

Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30” Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30”

Erdoğan, muhalefeti eleştirirken, belediyelerin hizmet eksikliklerini beceriksizlikleri ve iş bilmezlikleriyle ilişkilendirdi. "İstanbul'undan İzmir'e, Ankara'sından Hatay'a muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettiği hizmeti kazandıramamasının tek sebebi beceriksizlik, iş bilmezlik ve başka hesaplar peşinde koşmalarıdır" ifadelerini kullandı.