ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu turu kapsamında Suudi Arabistan'dan sonra Mısır'a ziyaret gerçekleştirdi. Kahire'de düzenlenen görüşmede, Blinken, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ve Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel'in de katıldığı toplantıda, Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması gibi konular ele alındı.

Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek! Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesinden sonra Finlandiya ve İsveç’ten tam destek!

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı es-Sisi, Mısır'ın, BM ve yardım kuruluşlarıyla işbirliği yaparak Gazze'ye zorlu koşullara rağmen kritik insani yardımlar sağladığını vurguladı. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze Şeridi'ne yönelik yardımlarının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı es-Sisi, uluslararası ve BM kararlarının Gazze Şeridi'nde uygulanması gerektiğini belirterek, bölgede kalıcı istikrar için adil ve kapsamlı bir çözüm bulunması çağrısında bulundu. Blinken ise ABD'nin, Mısır ile işbirliği ve koordinasyon çabalarını sürdürme kararlılığını teyit ederek, Mısır'ın bölgede güvenlik ve istikrarı destekleme çabalarını takdir etti.

Blinken'ın Mısır ziyaretinin ardından, Katar, İsrail ve Filistin'i ziyaret etmesi bekleniyor. Bu ziyaretlerle bölgedeki çatışma ve barış sürecine dair ABD'nin tutumunu güçlendirmesi öngörülüyor.