Teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi konuştu.

Oyuncularının hafta boyunca derbiye motive olduklarını kaydeden İsmail Kartal, Djiku'nun geri dönüşüne de değindi.

"Son galibiyet güzel bir moral oldu bize. Derbiler her zaman güzel ve çekişmeli olur. Biz de bunun farkındayız. Buna göre oyuncularımızı motive ettik, çalıştık. Bugün sahada 3 puanı almak için iyi mücadele ederek, buradan mutlu bir şekilde, lider olarak ayrılmak istiyoruz.
Beşiktaş da yeni yönetim, yeni başkan... Bu durumdan çıkmak ve yarışa ortak olmak isteyecek. Kolay maç değil, biz daha hazırız. Lider olarak evimize dönmek istiyoruz.
Oyuncularımın motivasyonunu gördüm. İnşallah bugün emeklerimiz karşılığını alarak 3 puanla dönmek istiyoruz.
Djiku 1 haftadır bizimle beraberdi. Kendisiyle konuştuğumuzda iyi hissettiğini, oynamak istediğini söyledi.
Sakat futbolcularımızın dönmesi bizi mutlu ediyor. Daha güçlü bir takım haline geliyoruz. Daha alternatifli bir kadroya dönüşüyoruz."

Ali Koç, Hasan Arat'ı neden aradı? 

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fenerbahçe derbisi öncesinde Beşiktaş Youtube kanalının canlı yayınına konuk oldu.

Fenerbahçe derbisi için konuşan Arat "Beşiktaş'ı güzel günlere götüreceğiz. Zor zamanlar da olacak. Fenerbahçe maçı çok önemli. Ümraniye'de dün takımı ziyaret ettik. 5 dakika 'Merhaba' dedik ve ayrıldık. İdareciler olarak biz işlerimize yoğunlaşacağız" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile telefonda görüştüklerini söyleyen Arat, "Ali Koç şimdi aradı. Bunlar olması gereken şeyler. Gelemiyor, başarılar diledi. Ben de onlara başarılar diledim. Bu camialar çok büyük, herkese örnek olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Derbi'de neler oluyor? 

Beşiktaş - Fenerbahçe 11'ler

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Bailly, Amartey, Umut Meraş, Necip Uysal, Gedson, Chamberlain, Rebic, Muleka, Cenk Tosun

Avrupa Şampiyonu, Buse Naz Çakıroğlu! Avrupa Şampiyonu, Buse Naz Çakıroğlu!

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Samet, Djiku, Ferdi, Crespo, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko

GOL!

10' Tadic aldığı topta derindeki Dzeko'yu gördü, geriden gelerek topa kale dibinde düzgün bir dokunuş yapan Boşnak futbolcu deplasmanda Kanarya'yı 1-0 öne geçirdi.

PENALTI!

21' Cenk Tosun ceza sahası içi sağ çaprazında topu soluna çekmek isterken Samet Akaydın'ın müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Atilla Karaoğlan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 

GOL!

24' Alex-Oxlade Chamberlain penaltıda hata yapmadı, topu filelelerle buluşturdu. Skor şimdi 1-1!