AK Parti Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci, İsrail-Türkiye ilişkileri ve ticaretine dair önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekci, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadıklarını belirterek, ticaretin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Erbakan'dan Bahçeli'ye yanıt: Dedem yaşında... Erbakan'dan Bahçeli'ye yanıt: Dedem yaşında...

Zeybekci'nin açıklamaları, İzmir'de düzenlenen bir fuar sırasında yapıldı. İsrail ile ticaretin devam etmesi gerektiğini belirten Zeybekci, "Katliamı kınıyoruz eyvallah ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e yönelik ihracat kısıtlaması uygulamasına değinen Zeybekci, bu kısıtlamanın genişletilmesi gerektiğini belirterek, "İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle, şiddetle kınıyoruz. Eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok" dedi.

Sözlerinin tepki çekmesi üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Zeybekci, ticaretin devam etmesi gerektiğini savunarak, " Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç, konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için yazılı olarak tekrar anlatıyorum. İsrail'le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk mallarını serbestçe satın alabiliyorlar. Bunun da katkısıyla ticaret dengemiz 1 e 6 bizim lehimizedir. Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir. İsrail'e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirket de kontrol edilir. Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz. Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur" ifadelerini kullandı. 

Nihat Zeybekçi Paylaşım