TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 3 partiye "anayasa" ziyareti TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 3 partiye "anayasa" ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği 'Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim sonuçlarına dair yaptığı açıklamalara cevap vererek, "Seçmenin mesajını anlamadıkları ortada. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır" dedi.

Erdoğan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Özel, "Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Özel, yerel yönetimlerin yeni dönemine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Belediyelerin performansını ölçme-değerlendirme sistemini odak noktası haline getireceklerini vurguladı. Belediyelerin 3'er, 6'şar aylık ve birer yıllık karnelerini bu sistemle çıkaracaklarını belirten Özel, "Doğru yapanı örnek göstereceğiz, yanlış yapanı doğruya sevk edeceğiz. İbre yukarı ise devam edeceğiz, aşağıdaysa mutlaka yanlıştan döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca, erken seçim çağrısına kapıyı kapatarak, "Oylarımızı kalıcılaştırmalıyız. Erken seçim çağrısı yapmak seçmenle akdi bozmak demektir" şeklinde konuştu.