Bilim, bilim kurulu deyince bizim mahallede akan sular durur. Gönlümüz, bu süratli vasıtaya binip uçmak ister...
    Türkiye'yi dünyadaki tüm bilim insanları içinde cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü bilim insanlığa hizmet etmekle kıymetli, hususen medeniyet iddamızda zarurettir.
     Bu kapsamda, 28 Ocak 2021'de TÜBATİK ve TÜBA, Bilim Ödülleri Töreni düzenledi. Uluslararası Lider Araştırmacılar programı vasıtasıyla 21 farklı ülkeden 127 üst düzey araştırmacı çalışmalarını Türkiye'ye taşıdı.
     TÜBİTAK 18 bilim insanını, TÜBA 43 bilim insanını ödüle layık gördü.Ödüle layık görülen çalışmaların içeriği fazlaca açıklanmazken, TÜBİTAK KOVID 19 Türkiye platformu kuruldu, bilim seferberliği başlatıldı, 436 araştırmacının aşı ve ilaç geliştirme odaklı 17 projesinin de yürütüldüğü ifade edildi.
    Bilim ve teknolojiyi diğerlerine üstünlük kurmak için bir sömürü aracı olarak kullanan ülkeler yanında, bizim medeniyet iddiamızın dayanakları sebebiyle bilimi sadece insanlık yararına üretmek, sadece insanlığın sefaletinin, insanlık dışı görüntülerin önüne geçmek, hayatı değiştirmek için teknolojiyi geliştirmekle uğraştığımızın vurgulanması anlamlı idi.
    Dünya sağlık Örgütü verilerine göre, Amerika ve Çin'den sonra, kovıd 19 konusunda en çok aşı projesi yürüten üçüncü ülke durumunda olduğumuz, bu gücü kullanmada medeniyet coğrafyamızın büyüklüğü sebebiyle sorumluluğumuzun da arttığı, uzun yıllar ihmal edilmiş sahanın süratle doldurulmasına gayret gösterildiği ifade buldu.
    Elbette hiçbir iş birdenbire olmuyor. Güce ulaşma, hedefi temin etmek için hazırlık dönemi geçiyor. 1960 da Başbuğ ALPARSLAN TÜRKEŞ, TÜBİTAK'ı millete
kazandırırken ne hayaller kurmuştu. Rahmetle anıyorum. Dileği gerçekleşmeye devam ediyor.
    Ehli sünnetin temel görüşlerinden biri de devlete kurumlar kazandırmak suretiyle ahkama kavuşturmaktır. Bu temel bir meseledir, vazgeçilemezdir.
   Sonrası ilim ve irfan medeniyeti iddiamızı sürdürmenin şiddetine bağlıdır.Nice akademik başarıları kucaklayacağımız günlere kavuşmayı istemeliyiz.
   Şimdi 207 üniversitemiz var. Akademik başarı oranları dünyada ilk 500 ün altında.Değişik kriterlerle yapılan değerlendirmelerde, hedefe en yakın duran üniversitelerimiz Hacettepe, ODTÜ, Koç, Sabancı... Yani sonlardayız... Çok çalışmamız lazım anlaşılan.
   Son iki yılda 159 öğrencimiz, uluslararası ve bölgesel bilim olimpiyatlarından 144 madalya ve 8 mansiyon ile döndüler. Stajyer Araştırmacı Programı ile 1500 lisans öğrencisi, AR-GE ve yenilik süreçlerine dahil oldu. TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı ile de 1162 doktora öğrencisi yetiştirildi.
   TÜRK-İSLAM medeniyeti havzasında farklı dillerde ve farklı lehçelerde üretilmiş telif, tercüme ve şerh eserleri çeviri, tıpkı basım ve harf çevirisi yoluyla günümüze kazandırılırken, TÜBA'nın 2014 yılında başlattığı TÜBA Türk-İslam Bilim Kültür Mirası Projesi kapsamında pek çok eser, genç kuşaklarla buluşmaya devam ediyor.
  Gençlik deyince söylemeden geçmeyelim. Çünkü gerek değer eğitimi gerekse yüksek teknolojilerden istifade ile geleceğin mucitlerine yol hazırlanıyor. TEKNOFEST yarışmaları, DENE-YAP teknoloji atölyeleri gençleri yükselen bir heyecanla icat peşinde koşmaya teşvik ediyor.
    Ve samimiyetle inanıyorum ki gençlere itimat edin, güvenin, her türlü sorumluluğu verin... Dinleyin... Anlayın... Sonuçlarına hepiniz şaşıracaksınız...
BAKİ SELAMLAR